Etiketteren

Etikettering, productspecificaties en allergenen informatie wordt steeds belangrijker, omdat steeds meer klanten willen weten wat ze eten. Maar niet alleen uw winkelklanten vragen er om, ook grotere afnemers eisen voor levering een deugdelijke productspecificatie. Met Compad Bakkerij is dat geen enkel probleem, want in slechts vier stappen beschikt u over een warenwettelijk juist etiket. Maar u beschikt ook over productspecificatiebladen voor in uw winkel en allergeen informatie. En allemaal in uw eigen huisstijl. Etiketteren met Compad Bakkerij doet u al voor € 19,50 per maand!

Warenwetbesluit Meel en brood

Vanaf 1 juli 2022 is het vernieuwde Warenwetbesluit Meel & brood in werking getreden. Deze nieuwe wetgeving dient om de consumenten meer duidelijkheid te bieden over de verschillende broodsoorten. Deze nieuwe wetgeving is van toepassing op alle broodsoorten, zowel grootbrood als kleinbrood.

Globaal zorgt het Warenwetbesluit Meel en brood ervoor dat de consument aan de naam van het brood – de officiële benaming – direct kan zien om wat voor een brood het gaat.

Lees meer hierover in in ons artikel over ‘Warenwetbesluit Meel & Brood’

Voldoet u aan de eisen van de NVWA?

Bij controle van de NVWA in 2021 is gebleken dat bij 977 van de 1910 ambachtelijke bedrijven, de etikettering niet op orde hadden.

Lees meer >

– Stap 1 –
SpecsPlaza, de specificatie databank

Dankzij de koppeling met de online grondstof specificatiebank Specsplaza kunt u in de eerste stap eenvoudig alle beschikbare grondstofspecificaties vanuit deze databank ophalen. Ook ontbrekende grondstofspecificaties van lokale leveranciers kunt in deze stap eenvoudig zelf toevoegen.

– Stap 2 –
Recepturen vastleggen

In de tweede stap legt u de recepturen vast, waarbij u gebruik kunt maken van de grondstoffen of van de recepten die u eerder heeft vastgelegd. Door handig gebruik te maken van halffabricaten komt u snel en eenvoudig tot een compleet electronisch recepten boek.
Naast de gebruikte grondstoffen en halffabricaten, kunt u in Compad Bakkerij ook de handelingen vastleggen zodat kosten voor werkzaamheden en het gebruik van machines meegenomen kunnen worden in de een kostprijscalculatie.

– Stap 3 –
Eindproducten vastleggen

Na het vastleggen van uw recepten, kunt u in de derde stap uw
eindproducten vastleggen. Neem bijvoorbeeld een moorkop, dat bestaat uit de grondstoffen slagroom, chocolade en het halffabricaat soezenbeslag. Het halffabricaat soezenbeslag maakt u van de grondstoffen patentbloem, boter, melk en ei. Het eindrecept moorkop verkoopt u los per stuk en voorverpakt per twee en vier stuks. Ieder eindproduct heeft zijn eigen prijs en eventueel ook een eigen barcode.

– Stap 4 –
Afdrukken van uw etiket of specificatieblad

In de laatste stap geeft u aan van welke producten u een etiket of een productspecificatieblad wilt afdrukken. Compad Bakkerij ondersteunt alle labelprinters en maar liefst meer dan 1800 formaten etiketten. Nieuwe formaten kunt u eenvoudig toevoegen en etiketten kunt u geheel naar eigen wens aanpassen.

Kies hier uw GoedEtiketpakket al vanaf € 19,50 per maand!

GoedEtiket Basis

19,50per maand
  • Pakketinhoud:

GoedEtiket Standaard

39,-per maand
  • Pakketinhoud:

GoedEtiket Professional

55,-per maand
  • Pakketinhoud:

• Exclusief het abonnement op Specsplaza.
• Getoonde abonnementsprijzen gelden bij een drie-jarig contract en zijn exclusief BTW. De software is geschikt voor Windows.

In het bestelformulier kunt extra opties aangeven zoals:
• Extra werkplek € 8,50 per maand extra.
• Koppeling met Digi weegschalen/etiketteringsmachines € 19,50 per maand extra