Recepturen

Steeds meer klanten willen weten wat ze eten. Etikettering, productspecificaties en allergenen informatie worden steeds belangrijker. Niet alleen uw winkelklanten vragen er om, maar ook grotere afnemers eisen voor levering een deugdelijke productspecificatie. Met Compad Bakkerij is dat geen enkel probleem, want in slechts vier stappen beschikt u niet alleen over een warenwettelijk juist etiket, maar ook over productspecificatiebladen en allergenen informatie.

Meer informatie

074-3200 000

SpecsPlaza, de specificatie databank

Met de receptuur administratie van Compad Bakkerij kunt u een koppeling maken met de grondstof specificatie databank – SpecsPlaza. In SpecsPlaza worden de specificaties van verschillende grondstof leveranciers opgeslagen en beheerd. De bakker heeft de mogelijkheid om de specificaties online te raadplegen. Maar Compad Bakkerij biedt ook de mogelijkheid om de deze specificaties automatisch voor u op te halen en te synchroniseren met de grondstoffen die u gebruikt voor uw recept. Dankzij deze koppeling beschikt u altijd over de meest actuele grondstofspecificatie en bent u er altijd zeker van dat u uw afnemers de juiste product- en allergenen informatie verstrekt.

Eigen grondstofspecificaties

Naast de koppeling met SpecsPlaza kunt u altijd grondstofspecificaties vastleggen van bijvoorbeeld de lokale leverancier of molen. Op deze manier kunt u ieder recept wat u maakt vastleggen in uw digitale receptenboek.

Recepten vastleggen

Uw recepten vormen de basis voor ieder product en dus ook voor het opstellen van de uiteindelijke productdeclaratie. Compad Bakkerij beschikt over een zeer uitgebreide receptuur administratie. Zo kunt u binnen Compad Bakkerij naast het beheren van de recepten van uw eindproducten ook de recepten van halffabrikaten vastleggen.

Artikelen invoeren

Naast het eenmalig vastleggen van de recepturen biedt Compad Bakkerij ook de mogelijkheid om een catalogus vast te leggen van alle eindproducten. In de praktijk komt het regelmatig voor dat u een bepaald recept gebruikt voor verschillende eindproducten. Neem bijvoorbeeld een hotelcake die u aanbiedt in een grote en een kleine uitvoering. Het recept blijft gelijk, enkel de prijs verschilt.
Desgewenst kunt u ook een foto vastleggen van uw eindproduct en informatie over de consumenten verpakking (inhoud, barcode, soort verpakking), u kunt zelfs informatie over de handelsverpakking vastleggen.

Drogestof berekening

In het warenwetbesluit ‘Droge stof van brood’ staan de eisen van de hoeveelheid droge stof. Op droge stof produceren moet als het eindgewicht ligt tussen de 350 en 1000 gram, of wanneer het brood een beschermde naam als aanduiding heeft (deze beschermde namen worden weergegeven in de bijlage bij de droge stof berekening).

Meerdere factoren zijn van invloed op het afweeggewicht. Dit betreft de gebruikte receptuur, droge stof van de gebruikte grondstoffen en het eventueel gebruik maken van decoratie. Met behulp van de droge stof berekening kan je eenvoudig berekenen wat de afweeggewichten moeten zijn; het is goed te weten of er veel wordt weggegeven of dat niet aan de droge stof eisen voldaan wordt.(bron: NBC)

Kostprijscalculatie

Dankzij de zeer uitgebreide receptuurmodule beschikt u niet alleen over het warenwettelijke juiste etiket, maar heeft u ook de mogelijkheid om op eenvoudige wijze de kostprijs van uw producten te calculeren. Bij het calculeren van de kostprijs houdt de software rekening met de grondstofprijzen en kosten voor het produceren van het product. Tijdens de kostprijscalculatie kunt u rekening houden met de toeslagen, zoals derving van grondstoffen en halffabricaten.

Eigen ontwerpstudio

Compad Bakkerij beschikt over een ontwerpstudio, voorzien van tientallen standaard meegeleverde lay-outs voor o.a. De Echte Bakker, Heerlijk & Heerlijk, Ambachtsbakker en Gebackerij. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw etiket naar eigen ontwerp in te richten. Uiteraard kunnen wij u hierbij ook helpen, door voor u de etiketten op maat te maken, geheel in uw huisstijl.