Meest gestelde vragen2019-04-19T11:46:57+02:00
Een klant heeft geen toegang tot een bestellijst in Ordernow2019-04-18T12:27:55+02:00

Wanneer uw (OrderNow) klant geen toegang heeft tot een (bepaalde) bestellijst in OrderNow. Kan het zijn dat voor deze klant deze bestellijst niet is aangevinkt bij debiteuren – debiteuren onderhouden – internetbestellen

Nadat u dit nagekeken heeft raden wijĀ u aan alle gegevens nogmaals door te sturen naar OrderNow.

Dit doet u via:

• Extra- communicatiecentrum
  • U zet hier een vinkje bij versturen debiteuren/bestellijsten
  • U zet een vinkje bij versturen artikelgegevensĀ
  • Klikt op OK
Hoe kan ik de snelheid Compad Bakkerij vergroten?2019-05-20T10:51:03+02:00

Wanneer u een grote administratie heeft waarin van meerdere jaren de facturen staan kan het laden van de optie facturen langer duren.
Middels de volgende optie kunt u deze snelheid vergroten:

U gaat in Compad Bakkerij naar:

• extra – opties
  • bestandslocatie
  • Hier zet u de netwerkmodus op: file locking

Hoe kan ik gegevens uit Compad exporteren naar Excel?2021-12-22T16:01:54+01:00

Gegevens uit Compad kunnen geƫxporteerd worden naar excel. Dit kan op de volgende manier:
U gaat naar debiteuren ā€“ debiteuren onderhouden en selecteert een klant. U klikt op het printericoontje
U komt nu in rapport lay-out manager, daar kunt u het soort rapport selecteren dat u wilt.
En bij uitvoer kunt u aangeven welk bestandsformaat u wilt:
XLS is excel bestand, maar dan krijg je een opgemaakt bestand.
TEKST, is een tekst bestand, gewoon platte tekst, welke u in excel kunt openen. (wel even opletten dat u komma gescheiden aan hebt staan).
Bekijk de volledige themahandleiding exporteren naar excel.
Compad Bakkerij – Exporteren Excel

Hoe maak ik een creditfactuur2021-12-23T08:49:03+01:00

Wanneer u een factuur heeft welke u aan uw klant moet crediteren, dan kan dit heel eenvoudig:

• U gaat naar facturen – facturen onderhouden
  • U zet een vinkje voor de factuur welke gecrediteerd moet worden
  • Onderin het factuurscherm ziet u het symbool van het de tandwieltjes (laatste symbool) hier klikt u op.
  • U komt nu in het facturen bewerken scherm
  • Aan de linkerkant ziet u diverse opties (kopiĆ«ren, crediteren, splitsen, betalen) U kiest voor crediteren
  • U klikt op OK
    De factuur wordt nu gecrediteerd

Voor de volledige themahandleiding over factureren
Compad Bakkerij – facturering

Hoe stuur ik mijn artikelen door naar de kassa2019-04-18T11:56:27+02:00

Wanneer u uw artikelen door wilt sturen naar de kassa moet u er eerst voor zorgen dat bij de artikelen het vinkje “beschikbaar op kassa” aan staat. U kunt dit doen door het artikel te openen bij artikelen – artikelen onderhouden – verkoop. Daar ziet u de optie “beschikbaar op kassa“. Het vinkje voor deze optie moet aangevinkt zijn.

Staat het artikel ingedeeld in een artikelgroep dan moet deze artikelgroep ook beschikbaar zijn op de kassa. U gaat dan naar:
Artikelgroep – kassagegevens. Bij de kassagegevens zet u beschikbaar op “ja

Vervolgens gaat u in de Compad bakkerij software naar extra – koppelingen
Daar vinkt u “versturen stamgegevens” aan en zet u een vinkje bij “artikelen“.
Daarna klikt u op de startknop. De gegevens worden nu doorgestuurd.

Hoe stuur ik mijn artikelen door naar OrderNow2021-12-23T08:54:14+01:00

Wanneer u artikelen door wilt sturen naar OrderNow, moet u er wel voor zorgen dat voor deze artikelen het vinkje “orderportaal” aan staat. U gaat hiervoor naar artikelen – artikelen onderhouden – algemeen. Daar ziet u orderportaal en zet hierbij het vinkje aan. Tevens moet u ervoor zorgen dat wanneer dit artikel ingedeeld is in een artikelgroep, bij deze artikelgroep ook het vinkje “orderportaal” aan staat. U vindt dit bij: Artikelen – artikelgroepen – algemeen. Daar ziet u onderaan dit scherm eigenschappen – orderportaal. Dit vinkje moet geactiveerd zijn.

Nadat u dit gedaan heeft kunt u de artikelen doorsturen naar OrderNow.

Dit doet u via:

• Extra- communicatiecentrum
  • U zet een vinkje bij versturen artikelgegevensĀ
  • Klikt op OK
Hoe verstuur ik mijn debiteuren naar de kassa2019-04-18T11:56:11+02:00

Wanneer u uw debiteuren door wilt sturen naar de kassa moet u er eerst voor zorgen dat bij deze debiteur het vinkje “beschikbaar op kassa” aan staat. U kunt dit doen door de debiteur te openen bij debiteur – debiteuren onderhouden – algemeen. Daar ziet u de optie “beschikbaar op kassa“. Het vinkje voor deze optie moet aangevinkt zijn.

Vervolgens gaat u in de Compad bakkerij software naar extra – koppelingen
Daar vinkt u “versturen stamgegevens” aan en zet u een vinkje bij “klanten“.
Daarna klikt u op de startknop. De gegevens worden nu doorgestuurd.

Hoe verstuur ik mijn debiteuren naar OrderNow2021-12-23T08:57:36+01:00

Wanneer u debiteuren door wilt sturen naar OrderNow, moet u er wel voor zorgen dat voor deze debiteuren beschikbaar zijn voor OrderNow en dat deze debiteuren een gebruikersnaam en wachtwoord hebben. Wij verwijzen u hiervoor naar onze themahandleiding OrderNow:
Compad Bakkerij – ordernow

Nadat u de gegevens van de debiteuren heeft vastgelegd kunt u deze doorsturen naar OrderNow.

Dit doet u via:

• Extra- communicatiecentrum
  • U zet een vinkje bij versturen debiteuren
  • Klikt op OK
Ik krijg de melding “Loc out”2019-04-18T12:56:03+02:00

Wanneer u de melding Locout krijgt betekend dit dat het bestand geblokkeerd is. Dit kan komen omdat het op dat moment door een ander in gebruik is of omdat er nog een andere sessie van Compad Bakkerij op uw computer op de achtergrond draait. In veel gevallen heeft u dit zelf niet door.
In dit geval gaat u naar:

• Taakbeheer (deze optie zit op uw computer en krijgt u wanneer u met uw rechtermuisknop op de datum/tijd klikt rechtsonder in uw beeldscherm. Er komt dan een rij met opties waarvan meestal de derde van onder “taakbeheer” is.)
  • Wanneer “taakbeheer” heeft geopend krijgt u alle processen te zien welke op dat moment draaien op uw computer.
  • Wanneer u naar beneden scrolt met u muis komt u bij “achtergrondprocessen“, waarschijnlijk ziet u daar nog een Compad Bakkerij staan.
  • Klik op deze Compad Bakkerij en vervolgens op en knop “beĆ«indigen” in het venster van taakbeheer.
Ik zie geen knoppen onderaan mijn venster2019-04-18T13:07:16+02:00

Wanneer u in Compad Bakkerij aan het werk bent op bijvoorbeeld een klein scherm of een laptop kan het zijn dat de knoppen onderaan een venster niet geheel zichtbaar zijn. Dit kan onder andere ook komen omdat uw taakbalk er voor zit.

U kunt deze taakbalk tijdelijk weg te halen en alleen op te roepen wanneer u naar de onderkant van uw scherm gaat. U doet dit op de volgende wijze:

• U gaat naar uw taakbalk
  • U klikt met uw rechtermuisknop op de taakbalk
  • Daar selecteert u “taakbalkinstellingen
  • U komt nu in het venster “taakbalk
  • Daar zet u de optie “De taakbalk automatisch verbergen in bureaubladmodus” AAN

Kassagegevens komen niet in Compad – Kassa wordt niet uitgelezen2019-04-18T12:05:16+02:00

Wanneer u uw kassa gaat uitlezen en deze gegevens komen niet in Compad kunt u als eerst kijken in Vectron commander of de omzetgegevens uitgelezen zijn. Is dit niet het geval, neem dan contact op met uw kassaleverancier.

Staan deze gegevens wel in Vectron commander dan opent u Vectron Solution. U gaat vervolgens naar het kassa icoontje en klikt hierop.
U klikt “kassalezing” aan en vervolgens op “start“.
De kassa wordt nu alsnog uitgelezen. Gebeurd dit niet, dan wordt het uitlezen direct geblokkeerd. Dit betekend dat het uitlees proces van de eerder afgebroken is geweest. Neem in dit geval contact op het onze helpdesk, zodat wij voor u het afgebroken bestand kunnen verwijderen en u opnieuw de kassa kunt uitlezen.

Mijn artikel komt niet op de kassa2021-12-23T09:03:09+01:00

Wanneer u uw gegevens doorgestuurd heeft naar de kassa en u mist een artikel kan het zijn dat het vinkje “Beschikbaar op kassa” uit staat bij dit artikel. U kunt dit controleren door het artikel te openen bij artikelen – artikelen onderhouden – verkoop. Daar ziet u de optie “beschikbaar op kassa“. Het vinkje voor deze optie moet aangevinkt zijn.
Staat het artikel ingedeeld in een artikelgroep dan moet deze artikelgroep ook beschikbaar zijn op de kassa. U gaat dan naar:
Artikelgroep – kassagegevens. Bij de kassagegevens zet u beschikbaar op “ja
Nadat u de vinkjes heeft aangezet verstuurd u de artikelen opnieuw naar de kassa via extra – koppelingen. Daarbij zorgt u dat er een vinkje staat bij artikelen aan staat. Vervolgens klikt u op de startknop.

Vinkjes beschikbaar op kassa staan aan, maar artikel komt niet op de kassa
Staan alle vinkjes “beschikbaar op kassa aan van dit artikel, maar komt het artikel toch niet aan in de kassa, dan kunt u kijken of het artikel wel in Vertron commander staat. Staat uw artikel wel bij artikelen – artikelen beheren maar komt deze toch niet op uw kassa dan raden wij u aan uw kassaleverancier te bellen.

Mijn bestellijst staat niet in OrderNow2021-12-23T09:04:14+01:00

Wij raden u aan alle gegevens nogmaals door te sturen naar OrderNow.

Dit doet u via:

• Extra- communicatiecentrum
  • U zet hier een vinkje bij versturen debiteuren/bestellijsten
  • U zet een vinkje bij versturen artikelgegevensĀ
  • Klikt op OK
Mijn debiteur komt niet op de kassa2019-04-18T12:34:58+02:00

Wanneer uw uw gegeven doorgestuurd heeft naar de kassa en u mist een debiteur kan het zijn dat het vinkje “Beschikbaar op kassa” uit staat bij deze klant. U kunt dit controleren door de gegevens van deze klant te openen bij debiteur – debiteuren onderhouden – algemeen. Daar ziet u de optie “beschikbaar op kassa“. Het vinkje voor deze optie moet aangevinkt zijn.
Nadat u het vinkje heeft aangezet verstuurd u de artikelen opnieuw naar de kassa via extra – koppelingen. Daarbij zorgt u dat er een vinkje staat bij klanten aan staat. Vervolgens klikt u op de startknop.

Vinkjes beschikbaar op kassa staan aan, maar artikel komt niet op de kassa
Staan alle vinkjes “beschikbaar op kassa aan van dit artikel, maar komt het artikel toch niet aan in de kassa, dan kunt u kijken of het artikel wel in Vertron commander staat. Staat uw artikel wel bij debiteuren maar komt deze toch niet op uw kassa dan raden wij u aan uw kassaleverancier te bellen.

Mijn facturen worden niet verstuurd2021-12-23T09:10:59+01:00

Wanneer u uw facturen wilt versturen maar u krijgt een foutmelding dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Belangrijk is om na te gaan of er iets verandert is, bijvoorbeeld een andere internet service provider (of wijzigingen van uw internet service provider). Zijn hierin wijzigingen dan zullen deze wijzigingen ook doorgevoerd moeten worden in Compad Bakkerij. Deze wijzigingen kunt u aanpassen bij Extra – opties – Internetverbinding
Voor de totale handleiding over de instellingen van de SMTP gegevens raadpleeg onze themahandleiding.
Handleiding Compad Bakkerij – electronisch facturering

Een andere mogelijkheid waarom u de facturen niet meer kunt versturen is dat het pad naar waar de pdf bestanden worden opgeslagen, voordat deze worden verstuurd naar de klant, niet meer toegankelijk is (omdat deze map niet meer bestaat). U zult dan weer opnieuw dit pad moeten aanmaken. Dit doet u bij Extra – opties – Internetverbinding Daar ziet u het kopje E-mail adres – pdf bestandslocatie hier geeft u de locatie op waar de pdf-bestanden opgeslagen mogen worden.
In onze themahandleiding over de electronisch factureren wordt op pagina drie dit gedeelte besproken.
Handleiding Compad Bakkerij – electronisch facturering

Mijn klant kan in OrderNow niet inloggen2019-04-18T12:21:16+02:00

Wanneer uw (OrderNow) klant niet in kan loggen in OrderNow raden wij u aan de klantgegevens nogmaals door te sturen naar OrderNow.

Dit doet u via:

• Extra- communicatiecentrum
  • U zet hier een vinkje bij versturen debiteuren/bestellijsten
  • Klikt op OK

Mijn klant kan zelf geen artikelen toevoegen in OrderNow2019-04-18T12:32:15+02:00

Wanneer uw (OrderNow) klant zelf geen artikelen toe kan voegen in OrderNow kan het zijn dat de optie “Artikelen toevoegen mogelijk” uit staat bij deze klant. U kunt dit controleren bij debiteuren – debiteuren onderhouden – internetbestellen

Nadat u dit nagekeken heeft raden wijĀ u aan alle gegevens nogmaals door te sturen naar OrderNow.

Dit doet u via:

• Extra- communicatiecentrum
  • U zet hier een vinkje bij versturen debiteuren/bestellijsten
  • U zet een vinkje bij versturen artikelgegevensĀ
  • Klikt op OK
Waarom staan sommige allergenen niet op mijn allergenenlijst?2024-03-19T09:01:00+01:00

Allergenen is altijd een lastig verhaal, waarbij de wetgever niet altijd duidelijk over is. Op de product specificatie moet sinds enkel jaren alle ingrediĆ«nten staan (en dus ook alle allergenen). Ook al zijn de ingrediĆ«nten tijdens het productieproces vervlogen door bijvoorbeeld verhitting. Dat geldt ook voor eventuele allergenen. Daarnaast geldt voor de allergenen dat we te maken hebben met een minimale ondergrens. Wanneer een bepaald allergeen in een minimale hoeveelheid in een product voortkomt, kan het zijn dat deze stof geen voedselintolerantie meer kan veroorzaken. Daarnaast is voedselintolerantie ook nog eens persoonlijk, waarbij de ene persoon sneller intolerant is dan de ander.Ā  De minimale ondergrens voor voedselintolerantie voor bepaalde allergenen is wetenschappelijk vastgesteld, de beleving van de consument niet.

De hoeveelheid is zeer waarschijnlijk zo laag en waarbij fabrikant uit onderzoek bij bijvoorbeeld TNO heeft vastgesteld dat hetĀ uit het product treedt tijdens het bakproces dat dit nimmer tot enige voedselintolerantie kan leiden. Vandaar dat dit niet is opgenomen in de allergenenlijst. Echter voor de wetgeving moet deze wel vermeld worden in de productspecificatie.

Deze situatie is vergelijkbaar met alcohol wat wordt toegevoegd aan sommige producten. Door het koken zal de alcohol vervliegen en word je er niet dronken van. Wat achterblijft is de smaak. Ondanks dat de alcohol vervlogen is en dus niet meer in het eindproduct zit wil de wetgever hebben dat de alcohol wel op de productspecificatie staat. Inclusief het percentage. De reden is dat vanuit sommige geloofsovertuigingen het product niet meer halal is.

Categorieƫn

Ga naar de bovenkant